PostHeaderIcon de Ontmoeting - Historie

Dagopvang Gilze wordt dagbesteding.

Ontmoeten en erbij horen.

Ontmoeten en erbij horen is de titel van de nieuwe folder van de dagopvang/dagverzorging “de Ontmoeting” uit Gilze.

“Het is heel bijzonder wat we met hulp van vrijwilligers al meer bijna 27 jaar bieden. Het doel is al die jaren hetzelfde gebleven: we willen ouderen, gezond of met een beperking, ontmoeting en gezelligheid bieden in een ontspannen sfeer.  Daar is behoefte aan.” Dat zegt Marcel Brekelmans, voorzitter van het bestuur dat verder bestaat uit Toos Knippels, Cees Kock,  Herman Gerrits en Marij Diepstraten. Vanwege de toenemende complexiteit zijn we na de verhuizing naar de Schakel  een samenwerking aangegaan met Thebe begeleiding. Vanaf 1 januari 2016 zijn alle gasten welkom zonder een indicatie. We hebben met de gemeente Gilze en Rijen  afspraken kunnen maken over de inzet van professionele krachten naast vrijwilligers. De financiën daarvoor zijn gegarandeerd middels een subsidie.

Inmiddels is dagbesteding  de Ontmoeting” alweer 8 jaar gehuisvest in de Schakel.

In 1989 ging de dagopvang Gilze van start in het pand aan de Nieuwstraat 22, `t oude Raadhuis, daar is op dit moment alleen de Heemkring gevestigd. Het initiatief werd  jaren geleden  genomen door de toenmalige Wit Gele Kruisvereniging. Sinds 1998 is de Stichting Dagopvang Gilze zelfstandig.

We beschikken daar over een prachtige groepsruimte met keuken, een bergruimte en een rustruimte. Voor de dagen dat  met lekker weer is er een terras. “Door warme kleuren en vele accessoires is een gezellige sfeer gecreëerd in de huiskamer.  Want dat zorgt er mede voor dat de gasten zich snel thuis voelen,” aldus Toos Knippels.

In totaal zijn er zo`n 25 vrijwilligers actief, waaronder chauffeurs, want indien nodig wordt ook het vervoer geregeld. De vrijwilligers zijn er voor een gezellig praatje en ondersteunen bij activiteiten als rikken, jokeren, scrabbelen, sjoelen, koekjes of appelflappen bakken, handwerken, kaarten maken en wandelen.

Medewerkers van Thebe bieden professionele ondersteuning. We proberen de drempel zo laag mogelijk te houden om het thuisfront te ontlasten. Het accent ligt op ontmoeten en iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom een kijkje te komen nemen. “Dat geldt ook voor mensen die als vrijwilliger een bijdrage willen leveren,” zegt Cees Kock.

Dagopvang en dagverzorging is vanaf nu dagbesteding, in één gebouw met allerlei andere gebruikers heeft volgens het bestuur een toegevoegde waarde. Een bezoek aan de bibliotheek is rijkelijk eenvoudig, de kleintjes  van de peuterspeelzaal en kinderdagverblijf komen weleens op bezoek bij de dagbesteding.

De gasten voor de dagbesteding kunnen terecht van maandag tot en met donderdag tussen 10.00-16.00 uur. Tussen de middag kan er een warme maaltijd worden genuttigd.

Tevens hebben wij altijd wel plaats voor vrijwilligers. Heeft u interesse om onze gasten te vervoeren van en naar huis, ook dan hebben wij een plekje voor u.

 
Zoeken